Locatie:

NEL | elw | doel >

Netwerk Emotioneel Lichaamswerk

Het doel van ELW

Zaterdag 22 December 2007 - 19:18:12

Bewust leven in het nu!

Emotioneel lichaamswerk® maakt je bewust van wat je fysiek ervaart in je lichaam, en de ermee corresponderende emoties en gedachtepatronen.
Zo verandert langzamerhand je hele referentiekader. Je gaat meer denken, voelen, handelen en ZIJN vanuit je oorspronkelijkheid. En je kritisch inzicht groeit van waaruit je gaat handelen. Je ontdekt dat jouw acties bepalen hoe je leven er uit zal zien, je neemt zelf verantwoordelijkheid voor de kleur van je toekomst. In het begin lijkt het alsof je door opvoeding en onderwijs je oorspronkelijke integriteit en levensenergie bent kwijt geraakt. In werkelijkheid zijn ze nog steeds aanwezig, maar ze zijn bedekt door angsten en andere gedragspatronen. Met ELW® kun je ervaren dat je -naarmate je bewustzijn toeneemt- meer en meer in contact komt met wie je in diepste wezen bent, met je oorspronkelijke natuur, en je contact met anderen zich verdiept.

Woensdag 10 Oktober 2012 - 15:46:33

Ontdek de bron in jezelf

Emotioneel lichaamswerk® is een effectieve manier om je leven helemaal in eigen handen te nemen. Ieder van ons bezit de persoonlijke KRACHT die daarvoor nodig is. Je kunt die kracht gebruiken om je verlangens te leven, je relaties te verdiepen, en meer kwaliteit in je leven te brengen.
Het helpt je ook om soepeler om te gaan met moeilijke situaties en met de frustraties van elke dag.

Woensdag 10 Oktober 2012 - 15:47:28

Je gevoel is je kompas

Emotioneel lichaamswerk® brengt je weer in contact met de levensbron in jezelf, je natuurlijke aard. Als je op deze gevoelens vertrouwt en ze opnieuw kan inzetten als leidraad in je leven, zul je merken dat LEVEN intenser wordt, meer kleur krijgt.

Woensdag 10 Oktober 2012 - 15:49:05

Laat je energie weer stromen

Lichaamswerk is de sleutel tot je levensenergie. Gerichte oefeningen brengen je in contact met je VOELEN. Emoties die je jarenlang blokkeert, sla je op in je spieren en organen. Ieder van ons heeft zijn eigen spierpantser ontwikkeld. ELW leert je om dit pantser te accepteren en de positieve functie ervan te waarderen: het diende om je te beschermen, en om te overleven. Vanuit deze acceptatie kan de bevroren emotionele energie smelten. Hierbij komen allerlei gevoelens vrij, ook emoties die we doorgaans pogen te onderdrukken zoals woede, angst, frustratie, enz. Door die te doorleven word je vrijer en vitaler.

naar bovenliggende pagina:
ELW

Emotioneel lichaamswerk beschouwt lichaam en geest als een onlosmakelijke eenheid waarbij beide delen elkaar wederzijds beïnvloeden. Het is een ervaringsgerichte methode die het lichaam als uitgangspunt neemt om mensen in hun emotionele, fysieke, mentale en spirituele ontwikkeling te ondersteunen en/of om een dieper liggende problematiek te helpen verwerken.